AGV Pista GP RR

Ooit gedroomd van een racecarriére? Waarom niet op (de) kop beginnen? Met deze Pista GP RR bijvoorbeeld, een exacte replica van de AGV-helm die ook door GP-racers wordt gedragen. Net daarom heeft de helm ook FIM-homologatie, die de allerhoogste graad van protectie verzekert, zelfs tegen het levensgevaarlijke verdraaien van het hoofd.

De Extreme Carbon-schaal uit 100% koolstofvezel garandeert een buitengewone lage weerstand en lichtgewicht, waardoor je ‘m echt moeiteloos draagt. Z’n vorm en de metalen luchtopeningen werden getest in een windtunnel en getest door AGV-racers om de perfecte ventilatie te bekomen. In combinatie met het innovatieve profiel van de achterste PRO-spoiler, haalt de Pista GP RR de best mogelijke aerodynamica en een maximale stabiliteit op hoge snelheid. Met z’n dikte van 5 mm is het Ultravision-vizier (optische klasse 1) niet enkel een belangrijk onderdeel van de protectie, maar verkrijg je ook een erg breed, 190° panoramisch zicht. Dat betekent dat je als rijder het circuit, je tegenstanders en eventuele obstakels nog sneller en beter hebt gezien dan de anderen op de baan. Het exclusieve 360° Adaptive Fit-systeem zorgt er daarenboven voor dat je het binnenwerk van je helm volledig aan je hoofdvorm en wensen kan aanpassen: je kan de dikte van de voering wijzigen voor zowel de bovenkant van je hoofd, de nek én de wangpartijen.

Deel

Gerelateerde artikels

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd

Kawasaki Ninja ZX-6R 636 24MY

Druijff Racing Specials Ninja ZX-6R 636

In goede handen is een uitbalanceerde supersport als deze ZX-6R een akelige luis in de pels van menig superbike, dat weet ook officiële Kawasaki racepartner