Afscheid van Chris Pfeiffer

Christian ‘Chris’ Pfeiffer is niet meer. De viervoudig Europees en wereldkampioen stuntrijden heeft zichzelf van het leven benomen nadat hij al enige tijd met depressie kampte.

Het is onwezenlijk om door z’n instagram-pagina te scrollen met dat verschrikkelijke nieuws in het achterhoofd. Pfeiffer is zo’n beetje de Valentino Rossi van de stuntrijders. We hebben de man één keer ontmoet, tijdens het salon van Brussel in 2008, waar hij met z’n BMW F 800 op een verregende parking dingen deed die alle wetten van de fysica tarten.

We stopten ‘m ook nog even onze duurtest F800 toe, maar wegens de semi-slicks draaide dat uit op een val. “Impossbile with these tires!” riep hij nog voordat hij met z’n eigen F 800 akelig dicht bij onze BMW rondjes ging draaien op het achterwiel, om zelfs heel even een voetje op het zadel van onze geparkeerde motor te zetten en dan verder te rijden alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

Achteraf maakten we heel kort een praatje, de energie knetterde van hem af. Hij dacht snel, praatte snel en bewoog snel. Misschien wel iets te snel, zou je achteraf kunnen denken… Wat ons het sterkst zal bijblijven is zijn lach, die hij ook uitvoerig etaleert op z’n laatste Instagram-foto. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden.

Mocht je zelf kampen met donkere gedachten, zoek dan alsjeblieft hulp. Vrienden en familie staan ongetwijfeld voor je klaar, ook op de website van de zelfmoordlijn kan je terecht – zowel bellen als chatten is mogelijk. Doen.

Deel

Gerelateerde artikels

Mugello

MotoGP-circuits: Mugello

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.

BMW M 1000 XR

BMW M 1000 XR: winglets en 200 pk

Na de S 1000 R en S 1000 RR wordt nu ook BMW’s sportieve allrounder overgoten met een flinke scheut M-saus. Dat betekent onder meer een setje vleugels. Op