Bonhams Autumn Stafford Sale

Yep, het is weer zover. Check je bankrekening en markeer nu al 15 oktober in je agenda, want om 11 uur opent The Autumn Stafford Sale en kan je bieden op niet minder dan 128 motorfietsen. Van een originele Dax voor 800 pond – weliswaar met nog wat werk aan – tot een perfect gerestaureerde Ducati 750SS met een startprijs van 140.000 pond.


De Autumn Stafford Sale maakt deel uit van de Classic Motorcycle Mechanics Show, een evenement dat de groeiende populariteit van klassiekers uit de jaren 70, 80 en nu ook de jaren 90 viert. Het tweejaarlijkse event vindt plaats op het prachtige Staffordshire County Showground en verwelkomt meer dan 30.000 liefhebbers.

Je kan er dit jaar ook een dertigtal motorfietsen uit de Forshaw Speedway Collection bewonderen, die 60 jaar speedwaygeschiedenis vertegenwoordigt vanaf het begin van de jaren 20. Paradepaardje uit deze collectie is de Crocker Speedway 500cc uit 1934. Crocker’s handgebouwde meesterwerken bezorgden het merk een legendarische status en de V-twin machines behoren tot de meest waardevolle ter wereld. Ook de eencilinders zijn zeer zeldzaam, er zouden er niet meer dan 30 à 40 geproduceerd zijn; waaronder dit exemplaar uit 1934, dat de naam draagt van zijn piloot, de ‘Red Rice’ Crocker.


Check zeker eens zelf welke juweeltjes er allemaal tussen zitten, wij lichten er de komende weken alvast een paar voor je uit. Starten doen we met de Manx Norton waarmee Barry Sheene zijn laatste overwinning ooit behaalde. Deze 2001 FWD Manx Norton 500cc Racing Motorcycle ‘FW02’ werd speciaal geprepareerd voor de tweevoudig wereldkampioen die er in de Lennox Cup in het kader van de 2002 Goodwood Revival Meeting een overwinning mee behaalde. Er zijn op de veiling ook nog een aantal trofeeën van Barry Sheene te koop, uit de eigen collectie van de familie Sheene.

Deel

Gerelateerde artikels